VRT NWS Ochtendupdate: Carrefours blijven dicht, dodelijke ziekenhuisbrand en een gouden toilet voor Trump

Verschillende Carrefour-hypermarkten blijven dicht na aankondiging van fors banenverlies, tientallen doden bij brand in een ziekenhuis in Zuid-Korea en Trump die geen Van Gogh kon ontlenen. Drie verhalen van vanochtend uitgelicht in onze VRT NWS Ochtendupdate.

Carrefours gesloten

Vele hypermarkten van Carrefour blijven vandaag dicht, vooral in Brussel en Wallonië. De winkel in Genk is de enige in Vlaanderen die vandaag niet opengaat. De vakbonden zeggen dat ze niet oproepen om actie te voeren, daags nadat het personeel te kregen dat ruim 1.200 jobs zullen verdwijnen bij de supermarktketen. Lees meer...

Ziekenhuisbrand in Zuid-Korea

Bij een brand in een Zuid-Koreaans ziekenhuis zijn tientallen patiënten om het leven gekomen. In bovenstaande video melden we nog ruim 40 doden, maar dat is later bijgesteld naar 37

Gouden toilet voor Trump

Het Witte Huis wilde een schilderij van Vincent van  Gogh lenen van het Guggenheim, maar het New Yorkse museum heeft in de plaats een gouden toiletpot aangeboden. Het gaat om een werk van  kunstenaar Maurizio Cattelan, die het omschrijft als "kunst van de 1 procent (rijksten van de planeet), voor de 99 procent." Het hele verhaal leest u hier.

Meest gelezen