Videospeler inladen...

Tientallen doden bij brand in ziekenhuis in Zuid-Korea

Bij een brand in een Zuid-Koreaans ziekenhuis zijn zeker 37 patiënten om het leven gekomen. Er vielen ook bijna 130 gewonden, verschillende van hen zijn in kritieke toestand. De brand brak uit op de spoeddienst, en verspreidde zich snel.  

Het Zuid-Koreaanse nieuwsagentschap Yonhap zegt dat er zich zeker honderd patiënten in het ziekenhuis bevonden toen het vuur 's ochtends uitbrak op de spoedafdeling op de eerste verdieping.  Het vuur heeft zich niet verder verspreid en werd binnen de drie uur geblust.

De brandweer kon echter niet voorkomen dat 37 mensen zijn omgekomen in de brand. Volgens de brandweer zijn de slachtoffers overleden door verstikking. Naast de dodelijke slachtoffers raakten ook 14 mensen zwaargewond. Een 110-tal anderen werd lichtgewond.

Meer dan honderd mensen (patiënten en ziekenhuispersoneel) werden naar zes ziekenhuizen in de buurt gebracht en bijna honderd mensen die in een aanpalend verzorgingshuis verbleven, werden geëvacueerd.

Nog maar een maand geleden vielen er ook al 29 doden bij een brand in Zuid-Korea, in een turnclub. Het land maakt zich zorgen over de slechte brandveiligheid. De president heeft daarover een spoedvergadering bijeengeroepen.

Meest gelezen