Dode bij schietpartij in Amsterdam is 17-jarige stagiair

Het dodelijke slachtoffer van de schietpartij gisterenavond in Amsterdam is een 17-jarige jongen. Het slachtoffer werkte als stagiair in het buurthuis, zo meldt de politie. Ook de 20-jarige vrouw die gewond raakte aan haar benen, was stagiaire in het buurthuis en stond achter de bar tijdens de schietpartij.

In de buurt van het Centraal Station zijn gisteren verschillende schoten gelost. Daarbij viel één dode en twee gewonden. 

In het buurthuis heeft de politie verschillende kogelinslagen gevonden en ze noemt het een wonder dat daarbij geen andere kinderen of aanwezigen zijn geraakt. De politie sprak eerder van een "crimineel gerelateerd" incident waarbij de schutters gericht iemand zochten.

Uit eerste onderzoek is naar voren gekomen dat de daders een naam of namen hebben geroepen van iemand naar wie ze op zoek waren. Het lijkt er volgens de politie op dat de jonge vrouw "abusievelijk" is geraakt.

Naast de vrouw raakte ook een 19-jarige man gewond. Na een operatie is hij inmiddels buiten levensgevaar. Het slachtoffer raakte bij een eerdere schietpartij in november vorig jaar ook al gewond. Hij is bij politie en justitie bekend, het 17-jarige slachtoffer was dat niet.

Meest gelezen