Gesloten opvangcentrum 127Bis Steenokkerzeel ontruimd

Na een kortsluiting gisteravond in het gesloten opvangcentrum 127Bis in Steenokkerzeel werden alle 105 bewoners uit voorzorg geëvacueerd. Gewonden vielen er niet. Naar de oorzaak van de kortsluiting wordt nog gezocht.

"Rond 22.30 uur gisteravond kregen wij de melding dat er een kortsluiting was met ernstige rookontwikkeling", zegt Wim Mombaerts, eerste schepen in Steenokkerzeel. Daarna zijn de hulpdiensten ter plaatse gekomen en die hebben naar de oorzaak van de kortsluiting gezocht. Maar die is voorlopig nog niet gevonden.

Wel is er beslist om de 105 inwoners van het centrum te evacuëren. "Er is momenteel geen elektriciteit dus de asielzoekers konden daar moeilijk blijven. Het gaat om een veiligheidsmaatregel", aldus Mombaerts. Onder politiebegeleiding zijn de bewoners afgelopen nacht overgebracht naar vier opvangcentra: "Caricole" tegenover het centrum 127Bis, Vottem, Brugge en Merksplas. De actie heeft tot 4.30 uur vanmorgen geduurd.  Hoe lang het gesloten opvangcentrum ontruimd blijft, is nog niet bekend.

Meest gelezen