The Mega Agency

Pijnlijk: hoe Tom Cruise -in slow motion- zijn enkel brak tijdens "Mission impossible 6"

De Amerikaanse acteur Tom Cruise heeft bij presentator Graham Norton de beelden getoond van het moment waarop hij zijn enkel brak tijdens een stunt voor de nieuwste "Mission impossible"-film. De 55-jarige Cruise is een van de weinigen sterren in Hollywood die per se stunts zelf wil doen. Niet dat dat altijd een bijster goed idee is.

Als actieheld Ethan Hunt in "Mission impossible 6" sprong Cruise nog maar eens van een flatgebouw en miste bijna zijn volgende tussenstop: hij hangt te bengelen aan het volgende gebouw. Bij die sprong komt hij hard te terecht op de zijkant -en niet het dak- van het gebouw. "Iedereen dacht dat dat het ongeval was, maar ernaast landen was net de bedoeling", legt Cruise uit.

Dat de smak echter zijn enkel in een zekere bocht zou plooien, daar had hij wellicht niet op gerekend. De acteur kermt het uit, maar de onwetende bioscoopganger zal niet beseffen dat het om een écht pijnlijke kreet gaat. Cruise werkt de scène ook gewoon af: hij trekt zich omhoog, en mankt op het dak rustig voort.

De beelden in slow motion vanuit verschillende standpunten (niet voor gevoelige kijkers):

Cruise had onmiddellijk door dat hij iets gebroken had. Toen hij voorbij de camera's kwam, zei hij laconiek tegen de filmploeg: "Breng me naar het ziekenhuis. Jullie kunnen inpakken." De opnames dateren van augustus vorig jaar.

Meest gelezen