Rusland noemt nieuwe Amerikaanse sancties "absurd" en dreigt met tegenmaatregelen

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken noemt de nieuwe sancties die Amerika Rusland oplegde "absurd", en dreigt met tegenmaatregelen."Het is een absurde sanctiecampagne die gefaald heeft en niet tot resultaten zal leiden", stelt het ministerie in een verklaring. "Als de Amerikaanse autoriteiten verkiezen de economische banden met Rusland te verbreken, is dat hun recht, net zoals wij ons het recht voorbehouden om te reageren", klinkt het.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën kondigde vrijdag nieuwe sancties aan met betrekking tot het conflict in Oekraïne en de annexatie van het Oekraïense schiereiland Krim in 2014 door Rusland. Die zijn gericht op 21 individuen en negen entiteiten. Het gaat onder meer om Russische regeringsmedewerkers en Russische bedrijven met banden met projecten op het schiereiland.

Volgens CNN hebben de sancties ook betrekking op leiders van twee Oekraïense separatistische groeperingen, de Volksrepubliek Donetsk en de Volksrepubliek Loegansk. 

"Met de nieuwe sancties opgelegd onder het uitgevonden voorwendsel van Ruslands betrokkenheid bij de Oekraïense crisis, laten de Verenigde Staten enkel hun eigen hulpeloosheid zien aan de wereld", klinkt het aan Russische zijde. "Washington kan zich niet ontdoen van de illusie dat het mogelijk is om ons bang te maken met het weigeren van Amerikaanse visa en handelsverboden", klinkt het nog in de verklaring.

"De Amerikaanse regering is vastbesloten om de soevereiniteit en territoriale integriteit van Oekraïne te bewaren en diegenen die de Minsk-akkoorden proberen te ondermijnen te viseren", zei de Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin eerder in een verklaring over de nieuwe sancties

Meest gelezen