Van bank veranderen? Vanaf donderdag wordt het weer iets eenvoudiger

Het wordt makkelijker om van bank te veranderen. Vanaf donderdag zal uw nieuwe bank alles voor u regelen via een nieuwe dienst. 

Wie momenteel van bank wil veranderen, moet zélf nog heel wat administratie regelen. Zo moeten alle schuldeisers die werken met domiciliëring - denk aan telecomoperatoren - nog steeds worden verwittigd. En ook aan terugkerende betalers - zoals de werkgever of de mutualiteit - moet u uw nieuwe bankrekeningnummer laten weten.

Vanaf donderdag is dat verleden tijd. Als u dan van bank verandert, zal de nieuwe bank alles voor u regelen via een nieuwe centrale dienst. De schuldeisers en betalers zullen door die dienst op de hoogte worden gebracht van de nieuwe rekening. Daarnaast zullen ook de oude bankkaart en de vorige zichtrekening automatisch worden geschrapt en zal het geld worden overgezet. 

Vorig jaar veranderden bijna 38.000 mensen van bank, een aantal dat al enkele jaren daalt. Een specifieke verklaring daarvoor is er niet. 

Meer informatie vindt u op www.bankswitching.be.

Meest gelezen