Nicolas Maeterlinck

Zestien winkels van Carrefour blijven gesloten door acties

Ook vandaag blijven 16 winkels van Carrefour gesloten uit protest tegen de herstructurering bij supermarktketen. Het gaat onder meer om de met sluiting bedreigde hypermarkt van Genk.

De keten meldt dat 16 winkels vandaag gesloten zijn, waarvan 15 hypermarkten. Het gaat voornamelijk om supermarkten in en rond Brussel, zoals die in Evere, Oudergem, Sint-Agatha-Berchem, Drogenbos en Kraainem, maar ook om 6 winkels in Henegouwen, 3 in Waals-Brabant en 1 in Luik. Ook de met sluiting bedreigde hypermarkt van Genk is dicht. 

"Van de 785 winkels zijn er 769 open", benadrukt een woordvoerder van het bedrijf. De directie van Carrefour maakte donderdag op een bijzondere ondernemingsraad bekend dat er een herstructurering komt in België, die gevolgen kan hebben voor maximaal 1.233 werknemers. Het gaat om 1.053 personeelsleden van de hypermarkten en 180 op de hoofdzetel in Evere. Twee hypermarkten, in Genk en en in Luik, zouden worden gesloten. 

Meest gelezen