Antwerpse nieuwjaarsreceptie van N-VA in teken van districten

In het strippretpark Comics Station in Antwerpen-Centraal heeft de Antwerpse afdeling van N-VA haar nieuwjaarsreceptie gehouden. In tegenstelling tot bij de Gentse collega's werd er geen verrassend verkiezingsnieuws bekendgemaakt. Burgemeester en lijsttrekker Bart De Wever deelde de schijnwerpers met de onthulling van de lijsttrekkers in de negen Antwerpse districten.

N-VA trakteert haar Antwerpse leden een hele dag op een bezoek aan Comics Station. Met volgens de partij 1.250 deelnemers was het evenement dan ook helemaal volzet. "En dat voor een lokale nieuwjaarsreceptie, dit is een cijfer dat sommige andere partijen maar moeilijk halen bij hun nationale receptie", zei een glunderende afdelingsvoorzitter Fons Duchateau.

"We hebben de wind duidelijk in de zeilen, maar het zijn nog bijna negen maanden tot de verkiezingen dus we moeten hard blijven werken. Zogenaamd grote verbindende bewegingen zijn de laatste tijd ten onder gegaan aan hun eigen modderpartijen, maar wij blijven vooral naar onszelf kijken."

Burgemeester De Wever somde zoals gebruikelijk de verwezenlijkingen van zijn stadsbestuur op, maar de aandacht moest vooral naar de districtslijsten voor de komende verkiezingen aan. N-VA levert momenteel al in acht van de negen districten de districtsburgemeester en zij zijn allemaal kandidaat om zichzelf op te volgen: Paul Cordy (Antwerpen), Evi Van der Planken (Berchem), Carl Geeraerts (Berendrecht-Zandvliet-Lillo), Tjerk Sekeris (Deurne), Koen Palinckx (Ekeren), Kathelijne Toen (Hoboken), Luc Bungeneers (Merksem) en Kristof Bossuyt (Wilrijk).

In het "linkse bastion" Borgerhout, waar SP.A, Groen en PVDA een coalitie vormen, moet Alain Herremans, N-VA-fractieleider in de districtsraad, ervoor zorgen dat N-VA overal in Antwerpen aan de macht komt.

Meest gelezen