Videospeler inladen...

Café in Lennik nu ook verkozen tot beste bierbestemming ter wereld

Café "In de Verzekering tegen de Grote Dorst" uit Eizeringen (Lennik) in Vlaams-Brabant is door de internationale bierwebsite RateBeer verkozen tot beste bierbestemming ter wereld. De plek kreeg eerder al de prijs van beste café.

Het café van Kurt Panneels is enkel open op zondagen van 10 tot 20 uur en na begrafenissen. Met een selectie van meer dan 250 bieren is het vooral gespecialiseerd in bieren van het Pajottenland, en dan vooral geuze, lambiek en oude kriek. Het bestaat al sinds 1842 en werd al drie maal eerder door RateBeer verkozen tot beste café ter wereld.

De afgezette Catalaanse leider Carles Puigdemont was vandaag in Lennik, op de nieuwjaarsreceptie van de lokale N-VA-afdeling. Hij ging ook iets drinken in het bekroonde café. 

Er vielen nog Belgische bestemmingen in de prijzen. Zo is het Antwerpse café "Kulminator" uitgeroepen tot de op vijf na beste bierbestemming ter wereld. "De Heeren van Liedekercke" uit Denderleeuw staat op plaats dertien, het "Oude Schooltje" van de Struise Brouwers in Oostvleteren staat op plaats 14. Scoren ook hoog: brouwerij Cantillon (20), Moeder Lambic Fontainas (22) en Moeder Lambic Sint-Gillis (28), allemaal uit Brussel. In totaal staan er elf Belgische bestemmingen in de lijst van beste bierbestemmingen ter wereld.

De biersite pakte ook uit met de beste honderd bieren ter wereld. Daarbij is plaats voor negen Belgische bieren, onder meer Westvleteren, Rochefort, en bier van brouwerijen Het Anker, Cantillon en Bokkereyder.

Meest gelezen