Videospeler inladen...

Frankrijk gaat naar Songfestival met "Mercy", nummer gebaseerd op verhaal van vluchtelingenbaby

Frankrijk trekt naar het Songfestival met "Mercy", een nummer gebaseerd op het verhaal van een gelijknamige vluchtelingenbaby. Het liedje wordt gebracht door het duo Madame Monsieur, waarvan de zangeres geen onbekende is voor de Belgen. Al weten ze dat misschien zelf niet.

De Fransen hebben gekozen. Het duo Madame Monsieur zal hun eer verdedigen op het Eurovisiesongfestival, dat in mei plaatsvindt in Portugal. Ze zullen er "Mercy" brengen, een nummer gezongen vanuit het standpunt van een pasgeboren kind. 

De tekst van het nummer is dan ook gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Mercy bestaat écht. Haar moeder was in maart vorig jaar een van de bijna duizend bootvluchtelingen die in één dag tijd werden gered door ngo SOS Méditerranée. Ze werd met een reddingsboot naar Sicilië gebracht. En onderweg kwam Mercy ter wereld. 

Het lied kan alvast op veel bijval rekenen bij de Fransen. Toen enkel de stemmen van de jury bekend waren, leek het erop dat een ander nummer het zou halen. Maar de stemmen van de kijkers thuis leidden tot een ommezwaai.

Bekend in België

De zangeres van Madame Monsieur - Emilie Satt - zullen veel Belgen zonder het te beseffen kennen. Zij is namelijk de vrouwenstem op het nummer "Badaboum", een grote hit van Hooverphonic. 

Met haar groep Madame Monsieur mocht Satt ook al verschillende keren het voorprogramma spelen van Hooverphonic.

Het Eurovisiesongfestival vindt van 8 tot 12 mei plaats in Lissabon.

Meest gelezen