Jo De Ro trekt de Open VLD-lijst in Vilvoorde

In Vilvoorde trekt Vlaams parlementslid Jo De Ro bij de gemeenteraadsverkiezingen de Open VLD-lijst. Dat heeft de partij bekendgemaakt tijdens haar nieuwjaarsreceptie. Tweede op de lijst staat schepen Katrien Vaes en derde is Didier Cortois, fractievoorzitter in de gemeenteraad. Open VLD maakt in Vilvoorde samen met SP.A-Groen en N-VA deel uit van de coalitie.

Jo De Ro (44) zit al sinds 2007 in de gemeenteraad van Vilvoorde en is er sinds 2013 als schepen bevoegd voor Financiën, Onderwijs en Preventie. Begin januari 2013 belandde hij in het Vlaams Parlement als opvolger van Herman Schueremans. "Onze slogan voor de komende kiescampagne is net zoals in 2012 'Positief vooruit'. Binnen onze bevoegdheden kunnen we verschillende voorbeelden voorleggen van positieve realisaties. Zo werd bijvoorbeeld het handelscentrum gerenovereerd en zijn er in elke wijk nieuwe schoolgebouwen opgetrokken", aldus De Ro.     

Tegen wie hij het bij de verkiezingen als lijsttrekker in Vilvoorde zal moeten opnemen is nog onduidelijk. Van de grote partijen maakte enkel CD&V (Peter Vankemseke) zijn lijsttrekker bekend. SP.A en Groen beslisten al wel dat ze opnieuw in kartel naar de kiezer trekken, maar maakten nog geen details bekend over de lijstsamenstelling. Zo is het nog onduidelijk of burgemeester Hans Bonte (SP.A) opnieuw lijsttrekker zal zijn.

Open VLD beschikt in de Vilvoordse gemeenteraad over 6 van de 35 zetels.

Meest gelezen