The Libertines eren overleden Brugse fan met geldinzamelactie: "Hij was zoals familie"

De Britse rockband The Libertines hebben een geldinzamelactie op poten gezet ter nagedachtenis van Hendrik Van Dale, de 21-jarige Bruggeling die vorig jaar overleed. De opbrengst gaat naar de goede doelen die de jongeman in zijn testament had opgenomen.

Het was een van de meest beklijvende momenten van de afgelopen editie van De Warmste Week. De ouders van de verongelukte Hendrik Van Dale kwamen toen langs in Wachtebeke om de laatste wens van hun zoon te vervullen. In zijn testament stond te lezen dat al zijn spaargeld naar het goede doel moest gaan. Onder meer het Rode Kruis, Unicef en Child Focus kregen een deel. 

Een nobel initiatief, zo vond ook de Britse rockband The Libertines, waar Hendrik Van Dale fan van was. "Velen van jullie zullen hem hebben ontmoet", zo staat te lezen op de website van de band. "Hij was een vertrouwd gezicht op onze shows en andere evenementen. Hij voegde meer dan een sprankeltje vreugde toe aan het leven van iedereen die hem kende. Hij was familie."

De band wil de overleden fan nu eren. In hun nieuwe hotel in Engeland gaan ze het artwork van "The Milkman's Horse" ophangen, een van hun meest ingetogen singles. Daaronder hangt een bordje met "In Loving Memory Of Hendrik Van Dale" op. Via hun website vragen ze om geld te storten, ter nagedachtenis van Hendrik. Het volledige bedrag zal naar de goede doelen gaan die in het testament staan vermeld. 

Vlak na zijn overlijden reageerde de band ook al. "We zijn allen enorm triest bij het recente overlijden van Hendrik. Hij was een mooie jongeman en we zijn trots dat we bij hem horen", zo schreven ze toen op Facebook.

Meest gelezen