© VRT- Sofie Gheysens

1, 7 miljoen kijkers voor "Taboe": bekijk hier enkele aangrijpende fragmenten

Naar de tweede aflevering van het Eén-programma "Taboe" met Philippe Geubels hebben net geen 1,7 miljoen mensen gekeken. Deze week trok Geubels met een groep ongeneeslijk zieke mensen op pad. Het werd een aflevering met een lach en een traan, eentje waarin Geubels -die zelf zijn moeder verloor op de leeftijd van 3 jaar- persoonlijk werd. Bekijk hieronder enkele aangrijpende fragmenten.

"Ge moet erop vertrouwen, ze gaan u nooit vergeten"

Mireille heeft twee jonge kinderen. Voor haar is het belangrijk dat ze na haar dood niet vergeten zal worden, maar ze vreest er toch voor. Geubels verzekert haar voor de volle 100% dat dat niet zal gebeuren. "Mijn moeder overleed toen ik drie was. Er gaan geen twee dagen voorbij of ik denk aan haar", vertrouwt hij haar toe.  

"Gij zijt veel meer dan uw ziekte"

Demi heeft het moeilijk met haar ziekte. Ze zegt vaak plannen met vrienden af, omdat ze zich tot last voelt tegenover hen. Geubels hoopt dat Demi snel kan beseffen dat ze een echte topvrouw is.

"Het is de hel"

Danny heeft de spierziekte ALS en is nog steeds samen met zijn jeugdliefde Nicole, die met veel liefde voor hem zorgt. Maar ook voor haar is het niet altijd makkelijk.  

"Ik vind een partner niet meer gepast"

Hilde had geen partner toen ze de diagnose kreeg en is nu, 13 jaar later, nog steeds alleen. Ze vertelt waarom ze dat zo wil houden. "Ik denk dat je veel steun hebt aan een partner, maar ik wil het niemand aandoen. Als je moet gaan, staat die daar alleen en zit die met een hoop verdriet", zegt ze.

"Euthansie gaat het meest egoïstische moment ooit zijn, maar ik zou een stomme kloot zijn"

Danny heeft een duidelijk beeld over euthanasie. Iets waar zijn vrouw Nicole niets mee te maken wil hebben. "Ik doe alles voor hem, maar daar help ik hem niet mee. Hij beslist wanneer hij doodgaat."