15 doden bij aanval op legerbasis in Kaboel

In Kaboel zijn 15 doden gevallen bij een aanval op een militaire basis.

De aanval in de Aghaanse hoofdstad, nabij een grote militaire academie, begon om 5 uur plaatselijke tijd.  Terreurorganisatie IS heeft de verantwoordelijkheid opgeëist. De aanval komt twee dagen na de bijzonder bloedige terreurdaad door de taliban, waarbij meer dan 100 doden vielen. 

Vanmorgen om vijf uur bestormden een aantal gewapende mannen een militaire post, vlak bij een grote militaire academie, de Marshall Fahim Defence University. De aanval duurde vijf uur, zegt het Afghaanse ministerie van Defensie . 

Twee aanvallers bliezen zichzelf op, twee anderen zijn doodgeschoten, een vijfde is opgepakt.  Bij de Afghaanse militairen vielen 11 doden en 16 gewonden, zo blijkt uit de laatste balans. 

Volgens de woordvoerder van Defensie was het doelwit een nabijgelegen basis. Maar het zou ook kunnen dat de terroristen de streng bewaakte academie op het oog hadden. Terreurgroep IS heeft de aanval opgeëist via zijn propagandakanaal Amaq. 

Nauwelijks twee dagen geleden werd een zeer bloedige aanslag uitgevoerd in een streng bewaakte zone in Kaboel.  Daar vielen meer dan 100 doden toen een zelfmoordcommando van de taliban een ziekenwagen liet ontploffen. 

Meest gelezen