Afghaanse man die agenten aanviel in station Gent-Sint-Pieters blijft in de cel

De Afghaanse man die vorige week in het station van Gent-Sint-Pieters twee agenten aanviel met een mes, blijft nog zeker een maand in de cel. Dat heeft de raadkamer beslist. 

Vorige week dinsdagavond stormde de man van 28 het station van Gent-Sint-Pieters binnen met een mes in de hand. Hij liep richting twee agenten van de spoorwegpolitie. De man werd uiteindelijk neergeschoten door de politie. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar is intussen niet meer in levensgevaar.

De raadkamer besliste vandaag dat de Afghaan nog zeker een maand in de cel blijft. Wat hem bezielde, is nog niet duidelijk. Zeker is dat hij uit Afghanistan is gevlucht en intussen al enkele jaren in ons land verblijft. Hij heeft ook een verblijfsvergunning. Volgens het parket ging het niet om terreur, maar had de man ernstige psychische problemen.