Anneleen Van Bossuyt: "De socialisten zijn al veel te lang aan de macht in Gent"

Anneleen Van Bossuyt, de kersverse lijsttrekker voor de N-VA in Gent, heeft een duidelijke ambitie voor de Arteveldestad. "De socialisten zijn hier al veel te lang aan de macht om gezond te zijn", zegt ze in "De ochtend" op Radio 1.

Om uit de impasse binnen de Gentse afdeling te geraken, toverde de N-VA gisteren een wit konijn uit de hoed: Elke Sleurs - die in de clinch ligt met Siegfried Bracke - zette een stap opzij als lijsttrekker ten voordele van Anneleen Van Bossuyt.

Maar wat is het plan van de nieuwbakken kandidaat-burgemeester? "Verandering en een nieuwe bestuurscultuur",  verklaart Van Bossuyt. "De socialisten zijn al veel te lang aan de macht in Gent om gezond te zijn." De N-VA-politica maakt haar ideeën ook al iets concreter.

Zo wil ze dat het Nederlands de "taal zal zijn die ons allemaal verbindt. Ook de kindjes op de speelplaats". Gent moet ook een stad zijn "waar de mensen zich veilig kunnen voelen", ambieert Van Bossuyt.

Maar een belangrijke focus wordt het ondernemerschap. "Gent moet haar ondernemers opnieuw omarmen. Ze zijn heel stiefmoederlijk behandeld door het huidige stadsbestuur. Ik vind dat heel jammer", vindt Anneleen Van Bossuyt.

Ten slotte wil ze ook de "schandaalsfeer rond het stadhuis" aanpakken. "We moeten veel opener en transparanter zijn rond alles wat er gebeurt." Of dat met Siegfried Bracke of Elke Sleurs op de lijst zal zijn, wil Van Bossuyt nog steeds niet kwijt. 

Gent moet haar ondernemers opnieuw omarmen