Antwerpse Vogeltjesmarkt verhuist tijdelijk

Door werkzaamheden aan de Graanmarkt in Antwerpen moet een aantal marktkramers van de bekende Vogeltjesmarkt verhuizen. En daar zijn ze niet zo gelukkig mee.

Werkzaamheden 

Vandaag starten er werkzaamheden aan de Graanmarkt in Antwerpen, het plein aan de achterkant van de Boulaschouwburg waar een groot deel van de kramen van de Vogeltjesmarkt staan. De kasseien worden er vervangen, er komt meer ruimte voor boomwortels en de veranda's van de cafés en restaurants op het plein moeten verdwijnen. 

Verhuis

Door de werkzaamheden moeten heel wat marktkramers verhuizen naar de Oude Vaartplaats of de Tabaksvest, aan de andere kant van het Theaterplein. Omdat de werkzaamheden tot aan de zomer duren, zien de marktkramers dat niet zo zitten. Ze vrezen dat er minder mensen de weg naar hun kramen gaan vinden. 

Normaal zouden de werkzaamheden eerder al gestart zijn, maar ze werden uitgesteld tot nu omdat er problemen waren met de levertijd van de materialen.