Brussel krijgt zes randparkings tegen 2022

Tegen 2022 moeten er aan de rand van het Brussels Gewest zes nieuwe randparkings zijn. Het is de bedoeling dat mensen hun auto daar achterlaten en de stad ingaan met het openbaar vervoer. Maandagochtend is de eerste steen gelegd van de eerste randparking dichtbij metrohalte Ceria-Coovi in Anderlecht.

Maandagochtend is de eerste steen gelegd van een randparking in Anderlecht, dichtbij de metrohalte Ceria-Coovi. Met plaats voor 1.350 auto's (ook voor motoren en fietsen). De parking moet tegen volgend jaar klaar zijn. Het is de eerste van zes. Tegen 2022 moeten er aan de rand van het Brussels Gewest zes van zulke parkings komen met in totaal plaats voor 8.000 à 10.000 voertuigen. De eerste komt dus aan Ceria-Coovi in Anderlecht, dan volgt Stalle, dan komt er ééntje langs de A12, aan Parking C, dan Kraainem en ten slotte Bordet. Als alles volgens plan loopt, moet er elk jaar één klaar zijn. 

Het is de bedoeling dat mensen er hun wagen achterlaten om verder de stad in te gaan met het openbaar vervoer. Het parkeerticket zal ook erg voordelig zijn, in combinatie met het ticket voor het openbaar vervoer.