Directeur sociaal economiebedrijf Velo wordt lijsttrekker Groen in Herent

Jos Vandikkelen, de directeur van het Leuvense sociaal economiebedrijf Velo, is bij de komende verkiezingen de lijsttrekker van Groen in Herent. Op twee en drie staan met Loes Vandenbroucke en Thomas Donceel twee nieuwkomers in de politiek. Dat is bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de partijafdeling. 

Groen zit in Herent in de oppositie en heeft er vijf gemeenteraadszetels op een totaal van 27. De vzw Velo biedt allerlei diensten inzake fietsmobiliteit, gaande van fietsherstel over fietsverhuur tot de verkoop van tweedehandsfietsen en het leveren van bedrijfsfietsen.

Zo heeft de vzw een contract met de KU Leuven voor het onderhoud van de gewone en elektrische fietsen die de universiteit ter beschikking stelt van haar personeel.

De organisatie is naast de hoofdzetel op de Veilingsite in Heverlee ook actief in de Fietspunten aan de stations van Leuven, Aarschot en Diest, waar ze heel wat mensen tewerkstelt die moeilijk toegang hebben tot de arbeidsmarkt en er begeleid worden om door te stromen naar de reguliere arbeidsmarkt.