Gete in Tienen drooggelegd

De rivier de Gete in Tienen is drooggelegd om een koker onder een brug te vernieuwen. Tegelijk wordt het overtollige slib geruimd.

In Tienen is een stuk van de rivier de Gete drooggelegd. Het water is weggepompt en afgeleid via een gracht. De koker onder de brug moest dringend vernieuwd worden. Burgemeester Katrien Partyka: "Er zijn momenteel werken aan de gang aan de vesten. We komen nu in de fase dat de brug over de Gete aangepakt wordt. Er is vastgesteld dat de koker die onder de brug loopt in heel slechte staat is. Daarom wordt er een nieuwe, betonnen koker gegoten zodat de Gete op een veilige manier onder het wegdek kan doorlopen."

Het stadsbestuur heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om te vragen aan de Vlaamse Milieumaatschappij om al het overtollige slib weg te nemen. 
 

(foto's: Jean-Pierre Maho)