Deze Video is niet meer beschikbaar. Waarom?

Lachen met Hillary Clinton en Ivy Blue op de Grammy's, slikken bij Camila Cabello

De uitreiking van de 60e Grammy Awards is méér dan muziekprijzen alleen: het is zien én gezien worden, en ook tussendoor -als het kan- een statement maken. Niemand minder dan Hillary Clinton dook onverwacht op en las voor uit "Fire and fury: inside the Trump White House". We zetten drie opmerkelijke momenten op de Grammy's even op een rijtje:

1. Hillary Clinton leest voor uit Trump-boek

Grammy-presentator James Gorden hield audio-audities voor "Fire and fury", het controversiële boek van Michael Wolff over de Amerikaanse president Donald Trump. Artiesten als Cher, Snoop Dogg, Cardi B, John Legend en dj Khaled deden auditie, maar onverwacht dook ook Hillary Clinton op, Trumps tegenkandidate tijdens de presidentsverkiezingen. Zij koos de passage over de liefde van Trump voor fastfood uit het boek.  

2. Blue Ivy maant Beyoncé en Jay-Z aan

Jay-Z en Beyoncé brachten hun 6-jarige dochter Blue Ivy Carter mee naar de uitreiking. Ze luisterden samen naar de toespraak van zangeres Camila Cabello over het belang van "Dreamer children", kinderen van migranten die ervoor strijden om in de VS te blijven. Beyoncé trakteert de zangeres op luid applaus, maar dat ziet Blue Ivy toch lichtjes anders en ze maant haar moeder aan om ermee te stoppen. Ook papa Jay-Z moet er niet aan denken om te applaudisseren. De beelden van Ivy Blue, die haar ouders de les spelt, gingen even later uiteraard viraal.   

3. Camila Cabello over de Amerikaanse droom

De Cubaans-Mexicaanse Camila Cabello (20) bracht samen met Kesha en andere vrouwen het nummer "Praying". Toen ze het woord nam, had ze het over "dreamers", verwijzend naar de Amerikaanse droom, de droom van vele migranten om een nieuw leven te starten in de VS en de gedachte dat wie hard werkt, er heus wel zal komen.

"Deze zaal zit vol met dreamers, dit land is mede door dreamers opgebouwd. Mijn ouders kwamen hier aan met werkelijk niets meer dan een sprankeltje hoop. Ze hebben me geleerd dat ik dubbel zo hard moet werken en dat ik nooit mag opgeven. Mijn verhaal is dat van álle kinderen van migranten die strijden om in de VS te blijven. We mogen hen niet vergeten."     

2018 Invision