Lange files rond Antwerpen na ongeval aan Kennedytunnel

De ochtendspits rond Antwerpen verloopt bijzonder moeizaam door een banaal ongeval tussen twee personenwagens op de Antwerpse ring, net voorbij de Kennedytunnel op Linkeroever. Vanuit de Kempen moet het verkeer dat naar Gent of het Waasland wil tot twee uur aanschuiven. De Liefkenshoektunnel was tot 8 uur tolvrij richting Gent.

Volgens het Vlaams Verkeerscentrum was de aanrijding zelf niet ernstig, maar de locatie en het tijdstip - omstreeks 5 uur, net voor de ochtendspits - waren voldoende om een file te veroorzaken over de hele lengte van de Antwerpse ring richting Gent en verder tot op de aankomende snelwegen E19 (vanuit Breda), E34 en E313. De twee betrokken personenwagens stonden dan ook nog eens respectievelijk op de linker- en rechterrijstrook verspreid, waardoor het verkeer er moeilijk langs kon.

Om 7 uur waren het takelen van de voertuigen en het reinigen van het wegdek voorbij, maar dat bleek te laat om de ochtendspits nog te redden.