Meest recent

  Bas Bogaerts

  Laura Groeseneken treedt in 1e halve finale aan op Songfestival

  Laura Groeseneken is uitgeloot om België op 8 mei in de 1e halve finale van het Eurovisiesongfestival te vertegenwoordigen. Dat meldt de European Broadcasting Union. Ze zal deelnemen onder haar artiestennaam Sennek.

  De kogel is door de kerk: op dinsdag 8 mei verdedigt Laura Groeseneken de Belgische kleuren in de 1e halve finale van het Songfestival. Dat is via loting bepaald, meldt de EBU.

  In die halve finale nemen 19 landen het tegen elkaar op. De precieze volgorde staat nog niet vast, wel is al bekend dat het naast België om deze landen gaat:

  1. Wit-Rusland
  2. Bulgarije
  3. Litouwen
  4. Albanië
  5. Tsjechië
  6. Azerbeidzjan
  7. Israël
  8. Zwitserland
  9. Finland
  10. Oostenrijk
  11. Ierland
  12. Armenië
  13. Cyprus
  14. Kroatië
  15. Griekenland
  16. IJsland
  17. Estland
  18. Macedonië

  "Ik had geen voorkeur, maar denk dat het een mooie plek is", zegt Groeseneken die niet onder haar eigen naam, maar onder haar artiestennaam Sennek zal deelnemen. "Ik heb een song, een artiestennaam en nu ook een plek in de halve finale. De puzzelstukjes beginnen stilaan in elkaar te vallen. Heel spannend!"

  De 2e halve finale vindt plaats op donderdag 10 mei. In die halve finale treden 18 landen aan, waaronder Nederland. Van elke halve finale mogen 10 landen door naar de grote finale. Die vindt plaats op zaterdag 12 mei.