Video player inladen ...

Moeder en drie kinderen dood aangetroffen in Dworp

In een woning in Dworp, in Vlaams-Brabant, zijn vier levenloze lichamen aangetroffen. Het gaat om drie kinderen en een vrouw. Vermoedelijk gaat het om een gezinsdrama. 

Het gaat om de ex-partner en de kinderen van een 39-jarige man die vanmorgen zelfmoord heeft gepleegd. Volgens het Brusselse parket zijn er aanwijzingen dat de man eerst zijn ex en drie kinderen om het leven heeft gebracht en vervolgens zichzelf van het leven beroofd heeft. Dat meldt het Brusselse parket. 

Het levenloze lichaam van de man werd vanmorgen aangetroffen in Sint-Jans-Molenbeek. Brandweer en politie werden opgeroepen voor een brand in de kelder van een flatgebouw. Daar bleek een wagen in brand te staan. Toen het voertuig geblust was, bleek dat de auto vermoedelijk opzettelijk in brand was gestoken. Toen de politie de buurt uitkamde, troffen ze het levenloze lichaam van de man aan. Vermoedelijk heeft hij zelfmoord gepleegd. 

Toen de politie het nieuws van het overlijden van de dertiger ging melden aan zijn ex-partner in Dworp, trof ze daar de vrouw en drie kinderen levensloos aan. Vermoedelijk heeft de dertiger hen eerst om het leven gebracht. 

Harde realiteit, zeker omdat het gaat om drie kleine kinderen 

Burgemeester Dworp

De burgemeester van Dworp, Hugo Vandaele, reageert aangedaan. "Toen de korpschef deze ochtend mij het gezinsdrama meldde, dan doet u dat iets. Dat is altijd een zaak ver van uw deur totdat het letterlijk achter uw deur heeft plaatsgevonden. En dan ben je geconfronteerd met de harde realiteit, zeker en vast wanneer het ook gaat om drie kleine kinderen." 

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website .