Nieuwe groep "Voluit respect!" doet mee aan de verkiezingen in Vilvoorde

 In Vilvoorde neemt de nieuwe politieke partij "Voluit respect!" deel aan de lokale verkiezingen. Het is een initiatief van Freddy Luyckx, die met zijn actiegroep "Zo Mobiel Lef" de afgelopen jaren regelmatig in het nieuws kwam met protest tegen de parking onder de Grote Markt, de verhoogde parkeertarieven, plannen voor een trambus en ringtram.

De groep verzamelde enkele keren voldoende handtekeningen om hun standpunt te verdedigen tijdens een gemeenteraad. In een mededeling stelt de partij dat er de afgelopen legislatuur niets veranderd is op vlak van inspraak, ondanks beloften in die zin tijdens de kiescampagne in 2012.

Ze verwijzen hierbij naar projecten zoals de "peperdure onleefbare ondergrondse parking", het nieuwe parkeerplan, de trambus en het bouwproject in Groenloo die Vilvoorde doorvoerde "ondanks het feit dat er geen draagvlak voor was". De partij wil ijveren voor een nieuw en sociaal mobiliteitsbeleid.     

Vilvoorde wordt momenteel bestuurd door een coalitie van SP.A-Groen, Open VLD en N-VA. Jo De Ro van Open VLD en Peter Van Kemseke van CD&V zijn de al bekende lijsttrekkers voor de komende verkiezingen. Van SP.A-Groen is tot dusver alleen geweten dat ze opnieuw in kartel naar de kiezer gaan. Of burgemeester Hans Bonte opnieuw de lijst zal trekken, is nog onduidelijk.