RING TV-gezicht Goedele Van Ruysevelt gaat politiek in

Op haar veertigste maakt Goedele de overstap van televisie naar de politiek. Ze staat op de vierde plaats op de CD&V-lijst van Halle.

Goedele Van Ruysevelt werd bekend toen ze jaren geleden deelnam aan Temptation Island. Tot voor kort presenteerde ze ook op Ring TV. Goedele is ook de dochter van Lieve van Linthout. Van Linthout was 12 jaar lang burgemeester in Sint-Pieters-Leeuw. Ze overleed twee jaar geleden aan kanker. "Mijn mama was burgemeester in Sint-Pieters-Leeuw en mijn papa is daar nog steeds schepen van markten en feestelijkheden. Ik heb politieke wetenschappen gestudeerd. Vroeger bespraken wij de politiek aan tafel of ook in de auto als we onderweg waren. Ik heb dikwijls vragen gesteld die mijn ouders dan hebben verduidelijkt." 

Tempation Island


Goedele zou wel schepen willen worden. "Ik ga voor wat erin zit. Ik wil het vel van de beer nog niet verkopen. Ik zal me ook inzetten als ik in de oppositie zit. We zullen wel zien." Ze denkt niet dat haar bekendheid in haar voordeel speelt. "Ik heb mijn TV-carrière een aantal maanden geleden bewust afgesloten. Eigenlijk is dit voor mij een nieuwe stap. Ik denk dat dat misschien in mijn nadeel gaat spelen. Ik hoop dat mensen dat kunnen loskoppelen van elkaar."

Van Leuven naar Halle

Goedele van Ruysevelt woont vandaag nog in Leuven maar gaat zo snel mogelijk naar Halle verhuizen. Ze had daar een tijd geleden al een huis gekocht. "Ik heb vorig jaar al, en dat staat los van de verkiezingen, een huis gekocht met mijn vriend. Die beslissing was al lang genomen. Ik ben geboren in Halle. Ik ben daar naar school geweest en heb daar mijn vrienden en veel familie. Halle is mijn thuis. Ik heb echt wel meer kennis van Halle dan van Leuven, zeker ook omdat ik regionaal nieuws ben blijven volgen."