VRT NWS Ochtendupdate: extra bewaking snelwegparkings, waterpeil Seine piekt, Bruno Mars wint 6 Grammy's

De snelwegparkings in ons land krijgen extra bewaking, het waterpeil van de Seine in Parijs piekt, en Bruno Mars is de grote winnaar van de Grammy Awards. Drie verhalen van vanochtend uitgelicht in onze VRT NWS Ochtendupdate.

Extra bewaking voor de snelwegparkings

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) heeft een actieplan tegen de toenemende stroom aan transmigranten die via ons land in Groot-Brittannië proberen te raken. Het "Plan Transmigratie" omvat 3 pijlers: een verhoogde (privé)bewaking van de snelwegparkings, meer controleacties -ook op treinen en in stations- en de aanpak van de mensensmokkel zelf. Lees hier meer.

Seine bereikt piek

In Parijs heeft de Seine vannacht zijn piek van 5,84 meter bereikt, mer dan 4 meter boven het normale peil. Normaal zal het waterpeil nu zakken, maar wel erg langzaam, waardoor de overlast nog een hele tijd kan aanslepen. Lees hier meer.

Grammy Awards: Bruno Mars is heer en meester

Bruno Mars is de grote winnaar van de Grammy Awards, de belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen. Mars kon elk van zijn zes nominaties verzilveren, waaronder die voor beste album en beste song van het jaar. In de belangrijkste categorieën wist slechts één vrouw te winnen: de Canadese Alessia Cara werd de beste nieuwkomer. Lees hier meer.