Presenteert Rock Werchter zijn strafste affiche ooit?

Arctic Monkeys sluit op 8 juli Rock Werchter af.  Dat maakte de organisatie vanmiddag bekend. De affiche van het festival oogt indrukwekkend.  Wordt dit het strafste Werchter-festival ooit? 

Queens of the Stone Age, Pearl Jam, Nick Cave and The Bad Seeds,  Eels, Snow Patrol, the Fleet Foxes. En vandaag werd aan dat indrukwekkende lijstje nog de naam Arctic Monkeys toegevoegd. Rockliefhebbers hadden het snel over "de strafste Werchter-affiche ooit". Wij vroegen Stubru-collega Stijn Van de Voorde hoe hij het Werchter-programma van 2018 inschat. 

"Of dit de strafste editie ooit wordt, kan je moeilijk op één jaar inschatten. Dat moet je op lange termijn bekijken. Op sommige edities stonden ook bands op het podium die pas later internationaal grote successen boekten." 

Ik ben honderd procent zeker dat dit de strafste bands zijn die je als organisator op dit ogenblik kunt boeken

Stijn Van de Voorde

"Waar ik wel zeker van ben, is dat dit de strafst mogelijke affiche is die je in 2018 kunt programmeren. Je moet sowieso kijken naar welke groepen beschikbaar zijn, welke groepen dus aan het touren zijn. En als je dat lijstje ziet, kan je enkel concluderen dat dit heel straffe kost is. Sterker programmeren lijkt me voor de zomer van 2018 onmogelijk."

"Er is trouwens geen enkel vergelijkbaar festival in de buurlanden dat met zo'n sterke affiche kan uitpakken. Als je bijvoorbeeld naar Pinkpop in Nederland kijkt, heeft Werchter een veel sterkere programmatie. Bands die op Pinkpop het festival mogen afsluiten, zouden die eer nooit krijgen in Werchter." 

Rock Werchter vindt dit jaar plaats van 5 tot en met 8 juli.