Zes doden bij aanvallen in Nigeria

In Nigeria zijn bij verscheidene aanvallen minstens zes doden gevallen. Dat meldt de lokale politie. Daarnaast vielen er ook gewonden en werden mensen ontvoerd.

In de staat Adamawa, in het oosten van het land aan de grens met Kameroen, kwamen vrijdagavond drie mensen om en werden drie anderen ontvoerd. Dat zegt de woordvoerder van de lokale politie, Othman Abubakar. De aanval werd nog niet opgeëist, maar de autoriteiten gaan ervan uit dat terreurgroep Boko Haram achter de aanval zit.

Bij een gelijkaardige aanval in de plaats Jebbu-Bassa, in de centrale staat Plateau, kwamen volgens de politie donderdag ook drie mensen om bij gevechten tussen herders en dorpsbewoners. Er vielen ook acht gewonden, zo zegt politiewoordvoerder Tyopev Terna.

De voorbije maanden kwam het in Jebbu-Bessa wel vaker tot confrontaties tussen inwoners en herders, die niet tevreden zijn met de toegang tot vruchtbaar land en water.