Video player inladen...

Met "KLAAR" legt VRT NWS actuele onderwerpen uit aan leerlingen in het middelbaar

De VRT maakt al meer dan vijftien jaar nieuwsuitzendingen voor leerlingen van basisscholen. Karrewiet heeft een ijzersterke reputatie. Nu komt er ook een aanbod voor leerlingen uit de eerste en tweede graad van het middelbaar onderwijs.

Verbindend werken met jonge mensen en die tieners in tijden van sociale media ook betrouwbare informatie en duiding geven rond actuele thema's.  Dat is het opzet van KLAAR. Jongeren van nu leven in een beeldcultuur. Dus hebben leerkrachten in de les nood aan beeldmateriaal dat zaken uit de actualiteit helder uitlegt aan jongeren. Materiaal dat als basis voor discussie kan dienen. 

KLAAR is een antwoord op een grote vraag van leerkrachten. Want het ontbreken van actualiteit op maat van jongeren is al jaren een probleem. Door filmpjes over actuele thema's aan te bieden kunnen leerkrachten voortaan probleemloos de onderwerpen waarover in de les gesproken wordt illustreren.

Elke woensdagnamiddag vind je de nieuwste items van KLAAR op de website van "Het archief voor Onderwijs" en ook via "Smartschool".

Leen De Ridder en Yousri Mekroum worden de gezichten van KLAAR. Leen is bekend als MNM-nieuwslezer. Zij wordt ook de eindredacteur. Yousri is regisseur. Hij werkte ook al mee aan "Het Vooruitzicht" van VRT NWS en aan het jongerenproject "Generation What!".

De redactie van KLAAR is bereikbaar via klaar@vrtnws.be. Vragen, feedback en input voor items van KLAAR zijn welkom op hetzelfde mailadres.

Video player inladen...