Alle winkels van Carrefour weer open

Alle Carrefour-supermarkten openen vandaag naar alle verwachting weer de deuren. Dat meldt het bedrijf. De supermarktketen maakte donderdag bekend dat er meer dan duizend personeelsleden in ons land zouden worden ontslaan. Na de bekendmaking van de intentie van Carrefour hield het personeel in verscheidene supermarkten de deuren dicht uit protest tegen de plannen.

De aangekondigde herstructurering bij Carrefour kan in ons land gevolgen hebben voor maximaal 1.233 werknemers. Het gaat om 1.053 personeelsleden van de hypermarkten en 180 op de hoofdzetel van Carrefour in Evere. Twee hypermarkten, in Genk en Luik, zouden worden gesloten. Andere winkels moeten inkrimpen.

Na de bekendmaking van de intentie van Carrefour hield het personeel in verscheidene supermarkten de deuren dicht uit protest tegen de plannen. "Dat protest is nu stopgezet, maar dat betekent niet dat de herstructurering al verteerd is", geeft de woordvoerder van Carrefour toe.