Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

CIA-baas: "Rusland wil tussentijdse verkiezingen beïnvloeden"

"De Russen zullen een poging doen om de tussentijdse verkiezingen in de VS, later dit jaar te beïnvloeden." Dat zei Mike Pompeo, de baas van de CIA, in een interview met de BBC. "Maar we zullen die verijdelen."

Echt bezorgd dat de "Mid-terms" niet eerlijk zullen verlopen, is Pompeo dus niet. Want de CIA is krachtig genoeg, dus ook hier zullen ze doen wat ze elke dag doen: "ons uiterste best om geheimen te achterhalen", aldus Pompeo. 

Het gevaar komt uit Azië

De Chinezen baren Pompeo wel zorgen. Volgens hem wil China infiltreren in het Westen en hebben ze daarvoor betere mogelijkheden. Zo werd begin dit jaar een oud-officier van de CIA gearresteerd wegens spionage voor China en omgekeerd worden daar CIA-infiltranten gedood. 

Over Noord-Korea wist de CIA-baas te vertellen dat het regime van Kim Jong-un waarschijnlijk over enkele maanden de Verenigde Staten kan treffen met een kernraket.

"Ik praat elke dag met president Trump"

President Trump had de Russische beïnvloeding nog ontkend, toen de inlichtendiensten hem daarmee confronteerden. Toch zegt Pompeo over zijn relatie met Trump dat hij de president zo goed als elke dag de feiten voorschotelt.