Dader ongeval met vluchtmisdrijf in Oostende krijgt celstraf

De 18-jarige Waal die vorige zomer een zwaar ongeval met vluchtmisdrijf veroorzaakte in Oostende, is veroordeeld tot een celstraf van 3,5 jaar waarvan een derde met uitstel. Hij kreeg ook een levenslang rijverbod. De jongeman had net daarvoor enkele liftende meisjes uit Vlaams-Brabant meegenomen.

In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 augustus 2017 probeerde de 18-jarige bestuurder te ontsnappen aan een politiecontrole in Oostende. De bestuurder vluchtte met een snelheid van 160 kilometer per uur en crashte in wegenwerken. Op dat moment zaten twee liftende meisjes uit Vlaams-Brabant van 14 en 15 jaar in de  wagen, die hij even daarvoor had opgepikt, alsook een vriend van 17 en een vriendin. Zij raakten allevier gewond. 

De bestuurder vluchtte weg. Even later kon hij worden opgepakt, nadat hij zich met een valse identiteit had laten verzorgen in een ziekenhuis. De politierechtbank van Brugge heeft de man nu veroordeeld tot drie jaar en zes maanden gevangenisstraf, waarvan een derde met uitstel. Hij kreeg ook een levenslang rijverbod opgelegd, omdat hij lichamelijk ongeschikt is om nog een wagen te besturen.