Videospeler inladen...

Ex-VRT-journalist Alex Puissant op CD&V-lijst in Brussel

Voormalig VRT-journalist Alex Puissant zal op de lijst van CD&V en CDH staan bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Het gaat om de lijst in stad Brussel. Puissant is voormalig nieuwsanker van "Het Journaal" op VRT.

Meer en meer namen raken bekend voor de gemeenteraads­verkiezingen in oktober. CD&V komt in de stad Brussel met een "wit konijn": Alex Puissant. Hij werd gevraagd om op de lijst te staan door Brussels staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V).

Debaets zelf zal de tweede plaats krijgen op de lijst, de eerste plaats zal gereserveerd zijn voor iemand van het Franstalige CDH. Bij gemeenteraads­verkiezingen komen veel Vlaamse partijen op met hun Franstalige zusterpartij.

Een plekje lager op de lijst zal dus voorbehouden zijn voor Puissant, al is het nog niet duidelijk om welke plaats het gaat. Het gaat om de entree van Puissant in de politiek, in het verleden toonde hij zich wel al geëngageerd voor Brussel: onder meer in een opiniestuk op onze website

Puissant is bekend om een interview met paus Johannes Pauls II en omdat hij "Het Journaal" telkens begon met de woorden: "voor elk van u een goede avond."

Meest gelezen