Familie uit Sint-Niklaas opgepakt die zowel lokaal als internationaal dealde

In Sint-Niklaas, in Oost-Vlaanderen, heeft de federale politie een drugsbende opgerold. De bende bestond uit verschillende familieleden en werd geleid door drie Albanese broers uit Sint-Niklaas. Ze dealden zowel internationaal als lokaal cocaïne.

Tijdens een grote politieactie op 18 januari waren er vijf huiszoekingen in Sint-Niklaas en één in Gent. De politie doorzocht ook verschillende garageboxen. Wat troffen ze aan? Cocaïne en cannabis in dealershoeveelheden, 32.000 euro en vier auto's. 

In totaal werden bij die actie acht verdachten opgepakt; allemaal familieleden. Het gaat om drie Albanese broers, twee zussen, een schoonzus en twee neven die illegaal in ons land verbleven. De drie broers waren wellicht de hoofdrolspelers en werden dan ook aangehouden, net als de twee Albanese neven. De drie vrouwen werden vrijgelaten onder strenge voorwaarden. Een week later werd ook een Albanese jeugdvriend van één van de broers opgepakt, maar hij werd niet aangehouden. 

Volgens politie en parket zou het gaan om een goed georganiseerde drugsbende. Want uit onderzoek bleek dat de bende zowel op lokaal, als op internationaal vlak drugs dealde. Zo zou de bende niet alleen in Sint-Niklaas, maar ook in het ganse Waasland actief geweest zijn. Maar niet alleen dat: ze zouden ook cocaïne getransporteerd hebben vanuit Rotterdam naar onder meer Zwitserland, Duitsland, Italië en Engeland.