Dieven aan de haal met Kiekeboes in Wenduine

Dieven hebben drie tekeningen van De Kiekeboes uit de Spioenkop in Wenduine gestolen. Het gaat om portretten die er sinds afgelopen zomer hangen.

Charlotte, Tomboy en Alanis. Het zijn zeker niet de bekendste personages uit de stripreeks De Kiekeboes. Maar blijkbaar zijn ze wel in trek bij dieven. Die gingen er met de tekeningen vandoor in het bekende uitkijkhuisje Spioenkop in Wenduine. De cultuurdienst van De Haan zal de tekeningen vervangen.

Band met De Haan

Merho, de tekenaar van Kiekeboe heeft een nauwe band met De Haan en Wenduine. Afgelopen zomer werd de veertigste verjaardag van de stripreeks gevierd met onder meer een tentoonstelling en tekeningen in de Spioenkop van Wenduine.

Beloning!

Er hangen nu nog maar vijf portretten in de Spioenkop nu de andere werden gestolen. Het is niet duidelijk wie de dieven zijn. Wie de gouden tip geeft die tot de daders kan leiden, staat trouwens een beloning te wachten. De gouden tipgever krijgt een aantal strips als bedankje, staat op de fanpagina van De Kiekeboes te lezen. 

Strip van Kiekeboe met Tomboy en Alanis en Fanny.