Kringwinkel sorteert kleding automatisch

In het Hergebruikcentrum in Houthalen-Helchteren wordt textiel nu automatisch gesorteerd. Alles gaat op een loopband en een machine haalt er de schoenen en accessoires uit. Daarna halen de medewerkers de nog bruikbare kleding er met de hand tussenuit. Alle andere spullen komen automatisch in grote zakken terecht, klaar om te verkopen als lompen.

Door de machine wordt het sorteren van kleding een pak minder zwaar voor het personeel. En het hergebruikcentrum wil met deze nieuwe manier van werken nog meer textiel verwerken. Vorig jaar sorteerde het personeel bijna 150 ton textiel volledig met de hand. Dit jaar wil het Hergebruikcentrum dubbel zoveel verwerken.

Samen sterk

De Kringwinkels De Koop, de Kringwinkels West-Limburg en het Hergebruikcentrum Limburg hebben de krachten ook gebundeld, ze werken voortaan samen onder de naam vzw Reset.