Video player inladen ...

MAX: het nieuwe werkpaard van Tui fly België is ready for take off

De Belgische tak van de internationale luchtvaartgroep Tui heeft er sinds vandaag een nieuw hoogtechnologisch toestel bij: een Boeing 737 MAX. Het toestel landde deze middag op Zaventem na een vlucht van bijna 10 uur vanuit de Boeingfabriek in het Amerikaanse Seattle. Voor Tui fly is het een nieuwe stap naar meer ecologisch én stiller vliegen. 

Een nieuw toestel ontvangen is voor een luchtvaartmaatschappij altijd een grote gebeurtenis. De zenuwen stonden dan ook strak gespannen deze ochtend in de gebouwen van Tui fly op Brussels Airport. De eerste Boeing 737 MAX werd er ontvangen in stijl.

Niks dan blije gezichten, zeker bij captain André Berger die het vliegtuig mocht ophalen: "Dit nieuwe toestel is voor de piloten erg fijn, de cockpit is zo samengesteld dat alle informatie voor de piloten eenvoudig en overzichtelijk wordt gepresenteerd. Dat maakt het vliegen veel aangenamer."

Ook voor de passagiers zal het vliegen veranderen. De verlichting is aangepast in de cabine en de luchtdruk ook, daardoor ben je meer uitgerust en frisser wanneer je na een paar uur vliegen op je bestemming aankomt.

Video player inladen ...

Zuiniger en stiller

Er wordt elke dag enorm veel gevlogen, de luchtvaart kent de laatste jaren een explosieve groei. Dagelijks zijn er wereldwijd meer dan 100.000 vluchten, goed voor 3.5 miljard passagiers vorig jaar. De verwachting is dat tegen 2034 meer dan 7 miljard passagiers per jaar een vlucht zullen nemen. De impact op het milieu is ook voor de vliegtuigconstructeurs belangrijker aan het worden. Deze nieuwe Boeing 737 MAX is een volgende stap naar minder brandstofverbruik en stiller vliegen.

Video player inladen ...

Het is de eerste MAX voor Tui fly, er volgen er nog 3 dit jaar. Bedoeling is om de komende jaren de huidige generatie toestellen allemaal te vervangen door varianten van het MAX-type en dat klinkt ook als muziek in de oren van CEO Arnaud Feist van Brussels Airport: "Stiller vliegen is erg belangrijk, ook en vooral voor de omwonenden van de luchthaven. Wij moedigen al onze klanten aan om te blijven investeren in nieuwe vliegtuigen die ecologischer en stiller zijn. We zijn dan ook blij  dat Tui fly de eerste klant is die de MAX naar Brussels Airport brengt."

Jobs, jobs, jobs!

Het gaat goed in de luchtvaart. Ondanks de verschillende faillisementen de voorbije maanden van onder andere het grote Air Berlin in Duitsland of Monarch in Groot-Brittannië lacht de toekomst Tui fly toe vertelt Gunter Hofman, de directeur van de Benelux-afdeling: "Onze cijfers zijn goed, wij blijven groeien en werken ook samen in een grote ambitieuze luchtvaartgroep."

De komende maanden zal de luchtvaartmaatschappij in totaal 247 mensen aanwerven: technici, ingenieurs, piloten en cabinepersoneel.