Slachtoffers 22 maart stellen zich burgerlijke partij op proces over schietpartij in Vorst

Maandag start in Brussel het proces over het schietincident in Vorst op 15 maart 2016. Salah Abdeslam en zijn kompaan Sofien Ayari staan terecht voor poging tot terroristische moord op verschillende agenten. Het proces werd eind vorig jaar al eens uitgesteld, mogelijk dreigt nu opnieuw uitstel door de burgerlijke partijstelling van de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart.

De vereniging V-Europe, die een 200-tal slachtoffers van de aanslagen in ons land groepeert, komt volgende maandag naar het proces over de schietpartij in Vorst om er zich burgerlijke partij te stellen. Ze willen eerder symbolisch 1 euro schadevergoeding vragen.

Het is wel opmerkelijk dat de advocaat van de vereniging dat nu pas doet, want in september vorig jaar werd de zaak al ingeleid. En in december was er een eerste zitting. Het proces werd toen meteen uitgesteld, omdat terreurverdachte Salah Abdeslam kort daarvoor opnieuw Sven Mary als advocaat onder de arm had genomen. Die moest zich inwerken in het dossier, dat normaal gezien vanaf maandag behandeld wordt. 

Of het proces door de burgerlijke partijstelling opnieuw zal worden uitgesteld, is niet zeker. De advocaten van de beklaagen kunnen dat vragen, maar het is de rechtbank die erover zal oordelen.