Tv-reporter had dit eerlijke antwoord niet verwacht

Het ene antwoord is het andere niet, en daarom krijgen tv-reporters tijdens een rechtstreekse uitzending niet altijd het antwoord dat ze willen. Dat mocht reporter Natalia Cooper van de Australische "Today show" maandag ondervinden, toen ze een toevallige pendelaar in een treinstation in Sydney vroeg hoe zijn weekend geweest was. Het antwoord was, zoals diverse nieuwsmedia omschreven, "surprisingly inappropriate", verrassend ongepast dus.

Cooper deelde een aantal 50 dollar-biljetten uit om het leven van pendelaars, die te maken krijgen met bijvoorbeeld vertragingen, een beetje draaglijker te maken. Maar toen ze daarbij aan een willekeurige pendelaar vroeg wat hij het afgelopen weekend gedaan had, antwoordde die, heel eerlijk: "Punched a few cones". Oftewel, hij had wat jointjes zitten roken. Cooper had dit antwoord duidelijk niet verwacht en trok de microfoon snel weg. Het filmpje werd intussen meer dan 1,2 miljoen keer op Facebook bekeken:

Een andere pendelaar gaf daarna blijkbaar een beter antwoord, namelijk "zwemmen en tuinieren". Waarop Cooper besloot: "Dat zijn heilzamere activiteiten dat dan bij die andere man." Ze reageerde daarna ook nog op Twitter: