Vluchtelinge uit Guinee op CD&V-lijst in Maldegem

De CD&V van Maldegem pakt uit met een opvallende kandidate op de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ze hebben een voormalige vluchtelinge uit Guinee op de lijst gezet.

Mariama Sylla is 36 en vluchtte 7 jaar geleden uit Guinee om te voorkomen dat haar kinderen slachtoffer zouden worden van genitale verminking. Ondertussen is ze Belg geworden en wil ze zich engageren voor de gemeentepolitiek. Ze voelt zich ondertussen goed thuis in Maldegem. En ze wil zich graag inzetten voor rechten voor vrouwen.

En in Gavere pakt het kartel Gavere durft! -  N-VA dan weer uit met een opmerkelijke kandidaat. Voormalig burgemeester Hugo Leroy, beter bekend als de sheriff van Gavere, verlaat de Open VLD omdat hij tot twee keer toe geen schepenambt kreeg aangeboden. Twee jaar geleden gaf Leroy de burgemeesterssjerp door aan zijn partijgenoot Denis Dierick omdat hij toen 75 jaar werd, maar op zijn 77e wil hij dus een comeback maken bij een andere partij.