Volkswagen zet toplobbyist tijdelijk op non-actief na experimenten op apen

Er is al dagen beroering omdat een onderzoeksbureau, gefinancierd met geld van de Duitse autobouwers BMW, Daimler en Volkswagen, testen deed op apen. Die testen moesten aantonen dat de nieuwe generatie dieselmotoren niet schadelijk is voor de gezondheid. 

De merken zelf hebben de voorbije dagen de testen die in de Verenigde Staten op apen werden uitgevoerd veroordeeld. Nu wordt Thomas Steg, de lobbyist die daar bij Volkswagen voor verantwoordelijk is, tijdelijk geschorst. Steg neemt zelf ook de volle verantwoordelijkheid op zich voor wat er gebeurd is.

Zolang het onderzoek loopt naar wat er precies gebeurd is blijft hij op non-actief. De baas van Volkswagen, Matthias Müller, zei dat hij de beslissing van Steg respecteert en dat hij tot op het bot wil onderzoeken wat er exact gebeurd is.