VRT NWS Middagupdate: kruis over Eurostadion, De Kesel getuigt in proces Poppe en Puigdemont nog niet aangesteld

Het geplande Eurostadion krijgt geen omgevingsvergunning van Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V). Op het assissenproces van diaken Ivo Poppe heeft aartsbisschop Jozef De Kesel getuigd. Bij DHL Supply Chain worden in ons land zo'n 85 jobs bedreigd en Carles Puigdemont is nog niet aangesteld als Catalaans minister-president. Vier verhalen uitgelicht in onze VRT NWS Middagupdate.

Definitief kruis over Eurostadion

Het geplande Eurostadion krijgt geen omgevingsvergunning. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) beslist. "De hinder en de risico's voor mens en milieu kunnen niet tot een aanvaardbaar niveau worden beperkt." En daarmee lijkt het project de doodsteek te hebben gekregen. Lees hier meer. 

Jozef De Kesel getuigt in proces Poppe

Aartsbisschop Jozef De Kesel heeft op het assisenproces tegen Ivo Poppe (61) getuigd dat hij nooit klachten heeft ontvangen over de voormalige diaken. Poppe wordt beschuldigd van moord op zeker tien bejaarden, toen hij als verpleegkundige werkte in een ziekenhuis in Menen. Lees hier meer.

DHL schrapt 85 banen

De vakbonden werden ingelicht over de geplande sluiting van de site van DHL Supply Chain in Meer. Hierdoor zullen de jobs van 33 arbeiders, 16 bedienden en een 10-tal interims verloren gaan. Daarnaast zouden er ook 25 jobs verdwijnen op de site in Mechelen. Lees hier meer.

Puigdemont nog niet aangesteld

De herbenoeming van Carles Puigdemont als minister-president van Catalonië is uitgesteld. Normaal zou hij vanmiddag aangesteld worden tijdens een zitting van het parlement, maar die gaat dus niet door. Lees hier meer.