"Het was niet meer dan een lieflijk moment om de show wat op te vrolijken"

Er kan natuurlijk maar één iemand winnen en dan blijven de anderen met lege handen achter. Daar wilde gastheer James Corden afgelopen zondag iets aan doen tijdens de uitreiking van de Grammy Awards. Hij wilde niet dat iemand teleurgesteld zou zijn die avond en daarom was het goede nieuws dat niemand met lege handen naar huis moest gaan. En dus werden er hondjes uitgedeeld. Tot afgrijzen van dierenliefhebbers. Zelfs de internationale dierenrechtenorganisatie PETA reageerde ontgoocheld. Malcolm Corden, de vader van James, zette gisteren in een Brits radioprogramma de puntjes op de i.

Ook al wilde Corden de indruk wekken dat iedere verliezer een hondje als troostprijs zou krijgen, toch waren het slechts enkele aanwezigen die een hond in de handen geduwd kregen, zoals komiek Jerry Seinfeld:

Niet iedereen kon deze "grap" smaken en al snel volgden op Twitter negatieve reacties, ook van de internationale dierenrechtenorganisatie PETA: 

Op de Britse radiozender LBC reageerde de vader van James Corden gisteren op de hetze rond de troosthondjes: "Ik doe dit niet omdat ik de handelingen van mijn zoon, die als grap bedoeld waren, zou moeten verdedigen. Maar ik was aanwezig op de uitreiking van de Grammy’s en zag dat iemand die niet ver van me af zat een puppy in de handen geduwd kreeg. In aanwezigheid van zijn kinderen, die er niet genoeg van kregen de hond te strelen."

"Vanaf het moment dat de camera niet meer draaide, werd de hond gewoon weer meegenomen door een hondentrainer. Het was dus niet meer en niet minder dan een lieflijk moment om de show wat op te vrolijken. Ik heb op geen enkel moment gezien dat die honden ook maar enige stress hadden. Er werd misschien gelachen, maar zeker niet geroepen om hen te doen schrikken."