Adil El Arbi en Bilall Fallah "staan op het punt te tekenen" voor regie "Bad boys for life"

Adil El Arbi en Bilall Fallah staan op het punt bij Sony Pictures te tekenen voor de regie van de film "Bad boys for life". Dat meldt de filmwebsite Deadline en het nieuws wordt bevestigd door hun management. De productie van de film met Will Smith en Martin Lawrence zou in augustus starten. 

Het Belgische regisseursduo wimpelde een aanbod voor deze film eerder nog af om vorige zomer "Patser" te kunnen maken. Het project werd ook in de VS uitgesteld en lijkt nu eindelijk door te gaan, mét El Arbi en Fallah als regisseurs. In november 2015 lieten El Arbi en Fallah al verstaan dat de film hoog op hun verlanglijstje stond. "Als Will Smith ons belt voor "Bad boys 3" zeggen we geen neen", klonk het toen in een interview met VRT NWS. Nu laten ze weten: ""Bad boys" is bigger than life. Het is een droom die uitkomt." 

"Bad boys" is bigger than life. Het is een droom die uitkomt.

Het meest recente scenario voor de film is geschreven door Chris Bremner. Jerry Bruckheimer wordt de producer, een "fucking legende" volgens El Arbi en Fallah. "Hij heeft ongelofelijk veel gerealiseerd. Zijn films zijn films die ge in de cinema gaat zien. Ze zijn cool, groots en Hollywoodiaans. Als ge hoort dat Bruckheimer u promoot en verkoopt bij de studio en de sterren van de film denkt ge: "Holy shit! For real?" Jerry zegt heel weinig, maar als hij spreekt, spreekt hij money business." 

In de derde film in de reeks komen de sterren uit de originele film Will Smith en Martin Lawrence opnieuw samen. Ze vertolken Mike Lowrey en Marcus Burnett, detectives bij de drugsbrigade van Miami, beste vrienden en bad boys. "Dat zijn de patsers van Miami", zeggen El Arbi en Fallah.

El Arbi en Fallah regisseerden recent in de VS de pilootaflevering van de reeks "Snowfall". Ze gaan er ook "Beverly Hills cop 4" maken, ook met producer Jerry Bruckheimer.

Eind vorig jaar tipte Variety El Arbi en Fallah ook al als regisseursduo om dit jaar in de gaten te houden. In de Vlaamse zalen gingen intussen al meer dan 82.000 mensen naar hun film "Patser" kijken. El Arbi en Fallah reizen eerstdaags af naar Los Angeles om het contract te laten landen en verder aan het script te werken.