Guernsey Airport Photogry

Belgisch privévliegtuig onderschept in Spanje, politie dacht dat Puigdemont aan boord zat

Een klein privévliegtuig dat vanuit Charleroi onderweg was naar Ocaña in Spanje, werd bij aankomst opgewacht door een grote politiemacht. Het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken dacht Carles Puigdemont aan te treffen in het vliegtuigje, in werkelijkheid ging het om een groepje jagers.

Het vliegtuigje werd door de politiediensten tegengehouden op de landingsbaan van de luchthaven van Ocaña, niet ver van Madrid. Dat schrijft de Spaanse krant El Plural.

Spaanse veiligheidsdiensten zijn in opperste staat van alertheid, omdat ze vrezen dat Carles Puigdemont, kandidaat-minister-president van Catalonië, plots in Spanje zou opduiken. Puigdemont is momenteel in België, omdat hij in Spanje zou worden aangehouden voor rebellie, omdat hij in Catalonië een referendum over onafhankelijkheid organiseerde.

Een klein vliegtuigje dat in Charleroi opsteeg naar een kleine luchthaven vlak bij Madrid deed dus ook verschillende alarmbelletjes rinkelen. Eens aangekomen, kon de Spaanse politie echter enkel vaststellen dat Puigdemont niet aan boord was. De passagiers van het vliegtuig waren vier Belgen die samen wilden gaan jagen, samen met twee ingehuurde piloten.

Na de controle konden de passagiers het vliegtuig verlaten en aan hun reis in Spanje beginnen. Ze hebben alvast een goed verhaal als ze naar huis terugkeren.

De website OK Diaro heeft beelden van de politie-interventie: