Video player inladen...

Na de besparingen: lokt een nieuwe Carrefour nog klanten?

"Het sociale contact, dingen organiseren, ... dit heb altijd willen doen", zegt Lesley Depret uit Wechelderzande. Samen met haar man, Geert Heylen, vatte ze vier maanden geleden het plan op om een Carrefour express te beginnen. Dat Carrefour vorige week een saneringsoperatie zou aankodigen, konden ze toen nog niet weten.

"We zullen zien", zegt de 39-jarige Lesley aan de telefoon. "Als je komt wanneer de scholen beginnen, hebben we vast enkele klanten." Het was bang afwachten gisteren. Lesley en haar man hebben er maanden naartoe geleefd: de opening van hun nieuwe Carrefour express, vanmorgen in Wechelderzande, in de Antwerpse Kempen.

Geert gaf zijn werk op als bouwvakker. En het koppel investeerde veel tijd en geld in de nieuwe winkel. Het nieuws, vorige week donderdag, dat Carrefour wil besparen, kwam dan ook erg ongelegen. Pas vanmorgen werd duidelijk dat er geen reden voor paniek was, ook al werd vorige week opgeroepen niet langer te winkelen bij Carrefour. In Wechelderzande kwamen de nieuwsgierige klanten massaal opdagen.

Opel Antwerpen

Toch heeft Lesley begrip voor het personeel van de hoofdzetel en de hypermarkten. Ze werkte 13 jaar bij Opel Antwerpen en maakte zelf de sluiting mee. "Dat is een harde klap. Maar ik heb de draad weer opgepikt. Ik ben eerst aan de slag gegaan bij een buurtwinkel, en dan heb ik gewerkt als schoonmaakster. Maar ik miste het sociale contact. Zo zijn we dan op het idee gekomen om een Carrefour express te beginnen."

Video player inladen...