CD&V en Groen samen in Heusden-Zolder

In Heusden-Zolder willen CD&V en Groen samen naar de gemeenteraadsverkiezingen. Ze zijn zo goed als rond met een akkoord daarover.

Tot eind vorig jaar waren beide partijen bezig met hun eigen voorbereidingen, ze hadden al elk een lijsttrekker aangeduid. Maar dan zijn gesprekken gestart in een poging met een sterker blok aan de verkiezingen deel te nemen.

CD&V zit deze legislatuur in de oppositie in Heusden-Zolder, Groen nam in 2012 niet deel aan de verkiezingen nadat de lokale kopstukken uit de partij stapten. Ook in andere gemeenten zouden beide partijen aan een samenwerking puzzelen, in het Antwerpse Hemiksem werken ze trouwens al langer samen.

Provincieraad

Intussen heeft CD&V Limburg de lijsttrekkers aangeduid voor de provincieraadsverkiezingen. Daarvoor is Limburg opgedeeld in drie districten. In het noorden trekt Steve Matheï de lijst, in het midden Erik Gerits en in het zuiden Inge Moors.