Video player inladen ...

De drie van Ward: volwaardige Oscarkampioen, populaire jeugdfilm en een kleurrijke retroprent

Ward Verrijcken overloopt de nieuwe filmweek. Hij heeft voor ons een volwaardige Oscarkampioen, een film die in een schandaalsfeer uitkomt en een remake van een populaire jeugdfilm van de betreurde Robin Williams.

"Jumanji, welcome to the jungle" is de herwerking van de gelijknamige film uit 1995 waarin Robin Williams in een geheimzinnig gezelschapsspel woont en daaruit ontsnapt met een horde dieren. Het is een sciencefiction-spektakel met indrukwekkende speciale effecten en veel toffe humor. Het is wereldwijd een onwaarschijnlijke en onverwachte superhit.

"Wonder Wheel" is de nieuwe film van Woody Allen en speelt zich af in een pretpark op Coney Island in de jaren 50. Ginny, gespeeld door Kate Winslet, is nogal ongelukkig in haar job en huwelijk en ze smijt zich in de armen van een aantrekkelijke redder, Justin Timberlake. Geen grootse cinema maar wel een kleurrijke en prachtige fotografie.


"The shape of water" won in september de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië en kreeg onlangs terecht 13 Oscarnominaties, dat is het hoogste aantal dit jaar. Het is een modern meesterwerk over een poetsvrouw die niet kan praten en werkt in een geheim regeringslaboratorium. Daar begint ze een relatie met een zeemeerman. Een metafoor over het afwijzen van angst en het omarmen van liefde of hoe je simpelweg veel gelukkiger wordt van het omarmen van diversiteit en het afwijzen van racisme.